Банкір Бабарико, який йде у президенти Білорусі, відповів на запитання про допомогу з Росії

У випадку приходу до влади у Республіці Білорусь нових, демократичних сил економічні відносини слід буде будувати без "перекосу" та ризику "втрати суверенітету"

Про це білоруський банкір та політик, колишній голова правління "Білгазпромбанку" (філії російського "Газпромбанку") й претендент на посаду президента Білорусі Віктор Бабарико заявив в інтерв'ю Deutsche Welle, передає Еспресо.TV.

"Мені дуже прикро, що тема виборів в Білорусі увесь час обговорюється з точки зору того, що білоруси ніби не здатні самі зробити вибір. Хтось завжди когось повинен підтримати. Ось якщо кандидата підтримає Кремль - це добре, Пекін - може, погано, Київ - ще якось. Я абсолютно переконаний, що вибори в Білорусі можуть пройти, і переможе той, кого підтримає білоруський народ. Я борюся за підтримку білоруського народу. Якщо мене підтримає білоруський народ, то будь-яка інша підтримка зі сходу, заходу, півночі чи півдня для мене буде позитивною", - зазначив він.

У відповідь на уточнююче питання, чи погодиться він на зустріч з Путіним, якщо той його запросить до себе, Бабарико сказав, що він "відразу висунув би умову, щоб ця зустріч була публічною і відкритою".

"У мене зараз немає необхідності до когось звертатися і просити зустрічі. Я розмовляю з білоруським народом і цього досить", - додав політик.

В будь-якому випадку він, як ймовірний майбутній президент, готовий "будувати відносини з будь-якими вигідними для Білорусі партнерами".

"Виходячи з того, що будь-який менеджер, коли приходить, він розбирається з тим, що є, а не ламає. Точно так же я прийду і подивлюся, що у нас є. У нас є певний перекіс, від якого ми навряд чи зможемо миттєво відійти. Найважливіше - це вибудовувати відносини з основними нашими партнерами, а далі відходити від краю прірви - втрати суверенітету - роблячи так, щоб партнерства були економічно вигідними і не призводили до залежності", - підсумував Бабарико.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb