В Конгресі США представили законопроєкт проти "кухаря Путіна"

Четверо американських конгресменів від обох партій представили законопроект, що засуджує дії Євгена Пригожина. Він вважається однією з осіб, наближених до президента РФ Володимира Путіна

Документ містить перелік обмежувальних заходів з протидії Пригожину та його партнерам "за їхні безперервні атаки на Сполучені Штати і їх союзників", передає Еспресо.TV з посиланням на Голос Америки.

"Євген Пригожин - маріонетка Путіна з давньою історією підриву безпеки і інтересів Сполучених Штатів в інтересах уряду Росії", - йдеться у заяві голови Комітету у закордонних справах Палати представників Конгресу США і одного з авторів законопроекту, конгресмена-демократа Еліота Енгеля.

Читайте такожПриватне військо Вагнера. Історія підполковника з України, який очолив особисту армію Путіна

Як приклади, Енгел привів втручання пригожинської "фабрики тролів" в американські вибори 2016 і 2018 років, а також дії найманців з "групи Вагнера" в Україні, Сирії, Лівії та Африці

Законопроект, зокрема, передбачає переконання держав, які співпрацюють зі структурами підконтрольними Пригожину, в припиненні подібного співробітництва, впровадження додаткових санкцій, а також співпраця з міжнародними партнерами США з метою переконати їх здійснити точно такі ж кроки.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb