Заради провокування напруги на Чорному морі Росія здатна піти на знищення власного корабля, - Борис Бабін

Україні слід бути готовою до ймовірного загострення на південних кордонах, зокрема, в акваторії Чорного моря та в тимчасово загарбаному Криму, а також обізнаною щодо можливих шляхів погіршення ситуації з боку країни-агресора

Про це експредставник президента України в Автономній Республіці Крим, доктор юридичних наук, професор Борис Бабін розповів в етері програми "Студія Захід" з Антіном Борковським, яка 13 червня 2020 року вийшла на Еспресо.TV.

На його думку, Російська Федерація може вдатися як до влаштованих власними спецслужбами гучних терактів на півострові чи Керченському мості й звинуватити потім у цьому українську сторону, на що вказує затримання групи осіб, котрі нібито готували вибух на ринку в Сімферополі, так і до провокацій на морі.

"Я не виключаю провокацій, зокрема, на морі. Я не виключаю ситуації штучного, вибачте,  самознищення власного судна з екіпажем із переведенням відповідальності на Україну. Ніщо їм не заважає знищити, наприклад, рибальський човен чи маленьке судно, зокрема, і третьої країни, а потім розповідати, що це Україна зробила", - зазначив Бабін.

"У них є величезний вибір можливостей", - додав він.

Також на користь окупантів грає відмова від Криму як вітрини, як "нібито курорту".

"Фактично Крим перетворюють на таку напівзакриту військову територію. Як окупований Кенінгсберг. Це бути суто військова база. За таких умов якось миндальничати з місцевим населенням вони не збираються, а тому можуть влаштувати і вибух, можуть влаштувати і жертви. Це дуже сумно все, але це, на жаль, реальність тієї війни, яку Росія наразі веде проти цивілізованого людства", - наголосив Бабін.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb