Ізраїль створить місто на честь Трампа

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що уряд почав працювати над створенням поселення на честь президента США Дональда Трампа, яке буде побудовано на Голанських висотах

"Сьогодні ми почнемо практичні кроки зі створення поселення Рамат-Трамп (Висоти Трампа) на Голанських висотах", - повідомив Нетаньягу.

Спочатку уряд виділить вісім мільйонів шекелів (близько 2,3 мільйонів доларів), які спрямують на будівництво тимчасових споруд і планування будівництва.

Після цього розпочнеться продаж землі під будівництво будинків у новому поселенні.

Рішення про створення на Голанських висотах поселення на честь Дональда Трампа було прийнято після того, як президент США визнав суверенітет над висотами Ізраїлем. Також Трамп визнав Єрусалим столицею держави та переніс туди американське посольство.

Голанські висоти — стратегічно важливе плато між Ізраїлем і Сирією площею близько 1200 квадратних кілометрів. Ця територія була частиною Сирії, поки Ізраїль не захопив її в Шестиденній війні на Близькому Сході 1967 року.

У 1981 році Ізраїль в односторонньому порядку затвердив свій суверенітет над Голанськими висотами. Цей крок не був визнаний ні США, ні іншими світовими державами.

Наразі Ізраїль і Сирія вважають ці землі своїми. Ізраїль вважає, що Голанські висоти можуть бути використані Іраном в Сирії як передова база для нападів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb