"Є неприпустимим": МОН щодо скасування ЗНО

У Міністерстві освіти та науки заявили, що готові до проведення ЗНО, адже його скасування є неприпустимим і може створить корупційні ризики

Про це сьогодні, 15 червня, заявила т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій, повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки.

"МОН готове до проведення ЗНО в безпечних умовах і у відповідності з рекомендаціями головного державного санітарного лікаря України та епідеміологічної ситуації", - повідомила Мандзій.

За її словами, міністерство та Український і регіональні центри оцінювання якості освіти готові проводити ЗНО в безпечних умовах - пункти проведення тестування забезпечені медичними масками, термометрами, антисептиками та захистом для медиків.

"Скасування ЗНО є неприпустимим, оскільки це єдиний об’єктивний інструмент оцінювання та механізм прозорого вступу до вишу, а його відсутність створить значні корупційні ризики", - наголосила Мандзій.

Зазначається, що наразі МОН готується до проведення основної сесії ЗНО 25 червня – 17 липня. Водночас МОЗ готує параметри, яким має відповідати епідеміологічна ситуація для безпечного проведення ЗНО. Показники мають затвердити на Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 16 червня.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb