Хмельницький суд розгляне адмінпротокол на Зеленського за порушення карантину 19 червня

19 червня о 09:00 Хмельницький міський райсуд розгляне адмінпротокол, що був складений щодо президента Володимира Зеленського за відвідування кафе під час робочої поїздки в Хмельницьку область

Про це повідомляє "Прямий" з посиланням на розклад засідань на сайті районного суду міста Хмельницька.

Зеленського звинувачують в порушенні ст. 44−3 Кодексу про адміністративні правопорушення (передбачає відповідальність за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених законом Про захист населення від інфекційних хвороб).

Йому загрожує штраф від 2 тис. до 10 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 34 тис. грн до 170 тис. грн (оскільки він є посадовою особою).

Раніше заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що за порушення Зеленським карантину під час візиту до Хмельницького на нього чекає покарання. А 10 червня в МВС підтвердили, що правоохоронці склали на президента Володимира Зеленського адміністративний протокол за порушення карантину.

Приводом для цього став скандал, який розгорівся після того, як 3 червня глава держави під час візиту до Хмельницького відвідав одну з місцевих кав’ярень.

Читайте також: Готовий віддати штраф, якщо щось порушував, - Зеленський про візит до кав'ярні на Хмельниччині

Попри обмеження, згідно з якими клієнти могли бути лише за столиками на літньому майданчику, Зеленський та його оточення пили каву всередині приміщення, при цьому за столом їх сиділо більше чотирьох, що також є порушенням, навіть за умов послабленого карантину, який тоді не вступив у дію.

Крім президента, адміністративні протоколи було також складено на главу ОПУ Андрія Єрмака, його першого заступника Сергія Трофімова, головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, голову Хмельницької ОДА Дмитра Габінета, мера міста Олександра Сімчишина і господаря закладу.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb