Основна сесія ЗНО не може бути онлайн, - Центр оцінювання освіти

Провести основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання в онлайн-форматі неможливо

Про це сказала заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Тетяна Вакуленко в коментарі Укрінформу.

“Ні, основна сесія ЗНО онлайн не може бути. Це неприйнятно, ви бачите, яка величезна проблема була з роботою серверів (через скасування пробного ЗНО та проведення його онлайн - ред.), а що вже говорити про надсерйозне випробування. Більше того, ми говоримо про захищеність персональних даних при певних онлайн-операціях, результатів тестування і про те, чи витримає зовнішнє втручання наша система”, - зазначила Вакуленко.

Вона додала: у випадку, якщо критерії МОЗ не будуть перевищені, основна сесія ЗНО буде проводитися з 25 червня по 17 липня.

За її словами, у випадку скасування ДПА у формі ЗНО, кількість учасників основної сесії ЗНО зменшиться приблизно на 100 тис. осіб.

“Комітет ВР визначиться з тим, чи можна скасувати ДПА і в якому форматі це можна зробити. Якщо скасують ДПА, ми передбачаємо, що приблизно 100 тис. учасників не прийдуть до нас. Зараз учасників основної сесії понад 379 тис.”, - уточнила Вакуленко.