"Ідіотське рішення", - Стерненко про ухвалу суду щодо домашнього арешту в військовій частині

16 червня Сергій Стерненко заявив, що готує апеляцію на рішення суду, яке назвав ідіотським та таким, що неможливо виконати поза його волею

Про це активіст Сергій Стерненко заявив журналістам, передає Еспресо.TV.

На запитання журналістів, чи буде апеляція на рішення суду, Стерненко відзначив:

"Безперечно, ми вже починаємо її готувати, але, поки не буде повного тексту судового рішення, ми не можемо її написати. Я хотів би наголосити, що відповідно до статті 6 конвенції про захист прав людини ... нікого не може бути обмежено в пересуванні без вмотивованого рішення суду. вмотивованого рішення ми не отримали! Отримали вступну, резулятивну частину, мотивувальної частини там не було. Відповідно, це рішення є також неправосудним і порушує права людини".

Він зазначив, що право на оскарження рішення суду також обмежене, оскільки право на оскарження спливає з 15 червня, а тексту ухвали для подання скарги немає.

Також Стерненко зазначив, що перебуває у статусі підозрюваного, оскільки ухвалу суду неможливо виконати поза його волею.

"Я думаю тут ніякої колізії немає, тут є ідіотське судове рішення", - зауважив Стерненко.

Активіст зауважив журналістам, що дізнався про те, що суд наполягає на закритому судовому засіданні, від них самих та зазначив, що наполягатиме на відкритому процесі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb