Рада прийняла за основу законопроєкт про відмову від розрахунків газу в кубометрах

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт щодо переходу на розрахунки та балансування природного газу в одиницях енергії замість кубометрів

Про це повідомляє Еспресо.TV .

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №2553, яким пропонується надати Кабінету міністрів право вирішувати щодо переходу на розрахунки та балансування на ринку природного газу в одиницях енергії (зараз розрахунки здійснюються у кубометрах).

Законопроєкт підтримав 281 нардеп.

"Уже на сьогодні існують певні адміністративні труднощі при оформленні імпортованого природного газу із країн ЄС чи його закачуванні до газосховищ у режимі митного складу, оскільки газ з Європи заходить на митний кордон України в обсягах енергії (кВт.год), а потім, розрахунковим шляхом, визначається у кубічних метрах", - йдеться у пояснювальній записці.

Зазначається, що така система створює незручності та розбаланси щодо даних та перешкоди на шляху розвитку ринку природного газу в Україні та його інтеграції до Європейського газового ринку.

Законопроєктом також пропонується інформувати споживача про його спожитий обсяг теплової енергії із розрахунку одиниці вимірювання кіловат-година (кВт.год), у якості додаткової інформації у платіжках за послуги постачання тепла.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb