Скасування рейсів: аеропорт "Київ" очікує рішення КМДА

Комісія КМДА може дозволити аеропорту "Київ" виконувати міжнародні пасажирські авіарейси виключивши його зі списку заборонених для роботи об'єктів

Про це повідомляє Громадське.

"Міжнародний аеропорт "Київ" повідомив про скасування усіх регулярних міжнародних пасажирських авіарейсів у зв’язку з продовженням карантину в Києві. Їх відновлять, якщо комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА вирішить, що в області сприятлива для цього епідеміологічна ситуація", — йдеться у повідомленні.

За словами речниці аеропорту "Київ" Галини Богданенко, нині аеропорт зачинений для пасажирів. Усіх їх заздалегідь попередили про скасування рейсів.

"Ми маємо постанову Кабміну №392, яка дозволяє виконувати міжнародні рейси, з одного боку, але тільки в регіонах зі сприятливою епідеміологічною ситуацією. Рішення про сприятливу ситуацію ухвалює комісія КМДА в нашому регіоні. Вона повинна була встановити цей факт, чи сприятлива в нас ситуація. Ми його так і не дочекалися. По факту аеропорт так і не закривався, ми не отримали заборону, але і рішення цього ще немає", — пояснила Галина Богданенко.

Також Богданенко додала, що за наявною у них інформацією, на засіданні 16 червня комісія може виключити аеропорт «Київ» зі списку заборонених для роботи об’єктів, таким чином дозволивши виконувати міжнародні пасажирські авіарейси.

За словами представниці аеропорту,  летовище готове до повноцінного відновлення роботи, адже фактично повністю не припиняло свою роботу.

Аеропорт «Київ» нині виконує вантажні, поштові та один внутрішній рейс «Київ-Запоріжжя», додала речниця.