Стерненко: суддя має конфлікт інтересів, клопотання ОГПУ не відповідає нормам процесу, ухвала порушує право на захист

Активіст Сергій Стерненко заявив, що суддя Мєлєшак має конфлікт інтересів, а також задовольнила клопотання Офісу генпрокурора, яке не відповідає нормам кримінального процесу, тому він з адвокатами одразу заявив про її відвід

Про це він повідомив у коментарі журналістам під стінами суду, передає Еспресо.TV.

"Сьогоднішнє судове засідання було очікуваним, точніше судове рішення. Ми одразу заявляли відвід судді Мєлєшак, оскільки вважаємо її упередженою. Вона має конфлікт інтересів і демонструвала ці упередження в іншому судовому процесі, в якому я виступав скаржником. Вона вважала, що я, як скаржник, мав укласти з самим собою, як заявником по кримінальному провадженню за заявою щодо дій Іллі Киви і його погроз відрізати перехожому голову. Вона сказала, що я мав укласти з самим собою договір про надання правової допомоги, що є абсолютно абсурдним", - сказав Стерненко.

За його словами, ця суддя все ж лишилася в процесі і сьогодні задовольнила клопотання прокурора.

"Але справа у тому, що Офіс генпрокурора подав клопотання, яке не відповідає нормам кримінального процесу. І суддя задовольнила це клопотання. Оскільки, якщо прокурору необхідно було змінити спосіб виконання запобіжного заходу, а саме змінити адресу, він мав застосувати інші інструменти. Але тим не менш, суддя постановила таке рішення. Це нам буде додатковий аргумент для того, щоб оскаржувати це рішення в апеляції", - наголосив Стерненко.

Активіст зазначив, що першою ухвалою суддя Бугіль постановив перевірку щодо умов домашнього арешту повинні проводити підрозділи Нацполіції за місцем його реєстрації, відповідно це має бути Одеська регіональна поліція.

"Зараз змінили адресу відбування домашнього арешту, але не змінили орган, який має перевіряти. Відповідно, тепер для того, щоб перевірити чи буду я вдома на домашньому арешті чи ні одеська поліція має їхати в Київ, перевіряти і потім повертатися назад", - повідомив Стерненко.

За словами Стерненка, коли суддя Бугіль озвучував свою ухвалу, то він озвучив тільки вступну та резолютивну частину, без мотивувальної частини.

"Тому з правової точки зору ця ухвала не набирає законної до моменту поки не буде мотивувальної частини. Строки по оскарженню починають обчислюватись від вчорашнього вечора. Але ми не можемо оскаржити це рішення, тому що ми не знаємо, що оскаржувати. Бо є тільки рішення суду застосувати такий запобіжний захід, але немає обґрунтування", - наголосив активіст.

Він додав, що оскаржуватиме рішення, коли отримає повний текст судового рішення.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb