Трамп підтвердив скорочення військ США в Німеччині

Президент США Дональд Трамп заявив, що чисельність американських військових в Німеччині буде скорочена до 25 тисяч

За його словами, таке рішення приймається, тому що Німеччина не виконала зобов'язань щодо фінансування НАТО, повідомляє DW.

Трамп сказав, що розміщення американських військових в Німеччині приносить США величезні витрати, також звинувативши Берлін у нечесному веденні торгових справ.

Він уточнив, що зараз на території Німеччини перебувають близько 52 тисяч військовослужбовців США. У звичайний час їхня кількість становить близько 35 тисяч, але може змінюватися у зв'язку з проведенням військових маневрів.

У свою чергу посол Німеччини в США Емілі Хабер заявила, що офіційний Берлін проінформований про намір американської сторони скоротити кількість своїх військовослужбовців.

"Війська США перебувають там не для того, щоб захищати Німеччину. Вони там для того, щоб захищати трансатлантичну безпеку", - зазначила вона. 

Про те, що Трамп вирішив істотно скоротити чисельність американських військ, дислокованих в Німеччині, 5 червня вперше повідомила газета The Wall Street Journal.

Група з понад двадцяти конгресменів-республіканів закликали президента утриматися від такого кроку, оскільки це, на думку законодавців, лише зміцнить позиції Росії.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb