Угорщина не зняла блокаду України попри її новий статус в НАТО, - Столтенберг

Хоча НАТО надав Україні статус партнера розширених можливостей, Угорщина не зняла свою блокаду зустрічей комісії Україна-НАТО

Як повідомляє УНІАН, про це Столтенберг сказав під час онлайн-брифінгу напередодні зустрічі міністрів оборони країн-членів Альянсу, що відбудеться у форматі відеоконференції 17-18 червня.

Зокрема, Столтенберга запитали, чи долучення України до програми розширених можливостей НАТО означає, що Угорщина скасувала вето на проведення зустрічей міністерського рівня в рамках комісії Україна - НАТО.

"Країни-члени НАТО вирішили надати Україні статус партнера розширених можливостей. Україна довела, що є дуже цінним партнером для НАТО", - заявив Столтенберг і додав, що Альянс співпрацює з Україною за багатьма напрямами.

Він додав, що статус партнера розширених можливостей є шляхом для подальшого поглиблення партнерства НАТО і України. "Щодо питання міністерських зустрічей в рамках комісії Україна-НАТО – це питання ще не вирішено. Тож, ми це питання усе ще вирішуємо, і я сподіваюсь, що ми знайдемо шлях урегулювати його", - заявив Столтенберг.

12 червня Північноатлантична рада визнала Україну членом Програми розширених можливостей НАТО.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb