Есмінець США прямує в Чорне море на спільні україно-грузинсько-натівські навчання

17 червня корабель військово-морського флоту США “Портер”, есмінець класу “Арлі Берк” з керованими ракетами "Томагавк" взяв курс на Чорне море з середземноморської акваторії

Про це повідомляє посольство США в Україні.

"Це вже втретє у 2020 році, коли корабель ВМС США вестиме операції у Чорному морі, і вдруге саме для “Портера”, який відвідав Чорне море у квітні. Перебуваючи в Чорному морі, “Портер” дотримуватиметься міркувань безпеки  в умовах стримування епідемії COVID-19 і залишатиметься у плаванні, зосереджуючись, за підтримки партнерів і союзників, на оперативних потребах та виконанні національних оборонних завдань", - йдеться в повідомленні.

“Присутність ‘Портера’ у Чорному морі має вирішальне значення для створення безпечного морського середовища та забезпечення свободи судноплавства. ‘Портер’ і його команда з нетерпінням очікують спільної роботи в Чорному морі разом із нашими союзниками та партнерами на підтримку взаємних морських інтересів у регіоні”, − заявив командир корабля Крейг Трент.

Операції корабля у Чорному морі посилять взаємодію з союзниками та партнерами по НАТО та демонструватимуть колективну рішучість щодо безпеки Чорного моря.

Нагадаємо, 29 травня українські винищувачі МіГ-29 та Су-27 вперше супроводжували американські стратегічні бомбардувальники B-1B Lancer над Чорним морем