Неякісні запчастини на 100 млн грн: СБУ викрило закупку для Укрзалізниці

Служба безпеки України задокументувала закупку неякісних запчастин для потреб Укрзалізниці на понад 100 млн грн

Про це повідомляє пресцентр СБУ. 

"Служба безпеки України задокументувала закупку неякісних запчастин для потреб Укрзалізниці на понад 100 млн грн, яка створювала загрози стабільному функціонуванню залізничних перевезень", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що оборудку організували представники комерційних структур за "підтримки" посадовців керівного складу Укрзалізниці. 

"Через високий рівень зносу рухомого складу та нестачу коштів на оновлення основних засобів, зловмисники налагодили постачання запчастин та обладнання неналежної якості. Продукція, зокрема не відповідала встановленим характеристикам, була із явними ознаками попереднього використання. Частина запчастин, за версією слідства, виготовлена в кустарний спосіб, частина - викрадена з вітчизняних підприємств залізничної галузі", - йдеться в повідомленні.

За висновками експертів, експлуатація такого обладнання на рухомому складі Укрзалізниці призводила до системного виходу його з ладу, виникнення надзвичайних подій та зривів перевезень.

"Співробітники спецслужби задокументували, що зловмисники встигли поставити Укрзалізниці неякісної продукції на понад 100 млн грн. Значна частина коштів привласнювалась фігурантами через фірми із ознаками фіктивності", - йдеться в повідомленні.

Наразі правоохоронці проводять обшуки у п'яти регіонах України на структурних підрозділах АТ "Укрзалізниця", у комерційних структурах, виробничих і офісних приміщеннях, за місцями проживання фігурантів. 

Фото: ssu.gov.ua

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb