Постанова про відставку Авакова не потрапить до порядку денного ВР цього тижня, - голова комітету

Народний депутат від "Слуги народу" Денис Монастирський заявив, що комітет Верховної Ради розгляне постанову про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова по суті 1 липня

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами депутата, сьогодні комітет рекомендував включення до порядку денного сесії даної постанови, але не розглядав її по суті.

"Згідно з регламентом, постанова включається до порядку денного автоматично після рішення комітету. Відповідно, комітет на своєму наступному засіданні, 1 липня, буде розглядати дану постанову по суті і дасть свою оцінку", - сказав Монастирський.

Голова комітету додав, що очікувати розгляду постанови в сесійній залі на цьому тижні не потрібно.

"Я не так давно закінчив комітет і вже бачив, що було перекручено інформацію про те, що нібито комітет схвалив постанову, але він її не розглядав по суті, і розгляд буде вже першого числа. Тоді вже буде логічно говорити про те, як комітет оцінить цю постанову. Ні завтра, ні післязавтра її в порядку денному не буде", - сказав він.

Народний депутат додав, що в українському законодавстві зараз не передбачена процедура звільнення одного міністра.

"Відразу зазначу, що відповідно до закону про Кабінет міністрів, Верховна Рада не може звільняти окремого міністра, але ми знаємо, що такі випадки були, тому, я думаю, рішення, швидше за все, на початку липня виявиться в залі і буде визначено шляхом голосування (...)", - сказав він.

За його словами, якщо буде прийнята програма дій уряду, Кабмін, а значить і міністр внутрішніх справ, отримає імунітет на рік.

Однак, Монастирський заявив, що постанова, зареєстрована нардепами фракцій Голос, Слуга народу та Європейська солідарність - це політичний символ і парламент повинен її розглянути.