Трамп підписав указ про реформу поліції США через масові протести в країні

Президент США Дональд Трамп підписав указ про реформу поліції, який передбачає надання більших коштів на поліпшення навчання щодо застосування сили і створення загальнодержавної федеральної бази даних для відстежування неправильної поведінки працівників

Про це пише "Голос Америки".

Лідер республіканської меншості в Палаті представників Кевін Маккарті схвалив дії президента. Він зазначив, що важливо, щоб "з громадянами зверталися однаково за законом".

Республіканці також вважають, що необхідно зосередитися на трьох аспектах: прозорості дій поліцейських, підвищення їх ефективності за рахунок навчання та притягнення до відповідальності співробітників поліції, які перевищують свої повноваження.

У той же час представники Демократичної партії, навпаки, розкритикували рішення президента. Спікер Палати представників Ненсі Пелосі назвала указ Трампа "слабким" і недостатнім.

  • Нагадаємо, що у Міннеаполісі спалахнули масові протести, що переросли у безлади, через смерть афроамериканця Джорджа Флойда незабаром після його затримання місцевими правоохоронцями за підробку документів. Один із поліцейських притиснув його голову до асфальту, натиснувши коліном на горло. За словами правоохоронців, Флойд чинив опір під час затримання і перебував під впливом наркотиків. Згодом, у світі почалися акції протесту.
  • Заворушення поширилися на всю територію США. Учасники безладів атакують поліцейські дільниці, вчиняють підпали і грабують магазини.
  • Міністр оборони США Марк Еспер закликав військових залишатися "аполітичними" та заявив, що Пентагон хоче захистити право громадян на протест та мирні зібрання.
  • У неділю, 7 червня, міська рада Міннеаполіса ухвалила розформувати відділ поліції, співробітник якого вбив афроамериканця, спровокувавши масові акції протесту по всій країні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.