Болтон підтвердив: Трамп пов’язував військову допомогу Україні з компроматом на Байдена

Президент США Дональд Трамп не хотів відновлювати відправку військової допомоги Україні доти, доки Київ не передасть матеріали про колишнього віце-президента Джо Байдена і його сина

Про це пише The New York Times з посиланням на книгу колишнього радника Трампа з нацбезпеки Джона Болтона.

За даними Болтона, держсекретар США Майк Помпео і глава Пентагону Марк Еспер до 10 разів намагалися умовити Трампа передати Україні допомогу.

Болтон вважає, що Конгресу слід розширити коло тем, за якими слід було оголосити Трампу імпічмент.

Очікується, що книга Болтона "Кабінет, в якому це сталося" з’явиться в магазинах 23 червня.

Восени 2019 року розгорівся політичний скандал навколо розмови Дональда Трампа і президента України Володимира Зеленського. Причиною стали публікації ЗМІ про те, що Трамп тиснув на Зеленського, щоб той почав розслідування щодо Байдена і його сина. Розслідування мало торкнутися ролі Байдена в звільненні генерального прокурора України Віктора Шокіна, який розслідував діяльність Burisma, коли там працював Хантер Байден.

Читайте також: Трамп хоче перешкодити виданню книги свого екс-радника Болтона

Демократи в Конгресі США використовували цю справу, щоб спробувати домогтися імпічменту Трампа. У Палаті представників оголосили імпічмент Трампу, проте Сенат, де більшість місць у республіканців, не підтримали це рішення.

У Білому домі неодноразово заявляли, що в книзі Болтона багато неправди. Також в ній міститься засекречена інформація, і тому адміністрація США має намір судитися з Болтоном.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb