Ferrexpo повторно просить Міністерство інфраструктури і Укрзалізницю допустити компанію до пілотного проекту приватної тяги на залізниці

Компанія Ferrexpo, починаючи з 2015 року, неодноразово зверталася до Міністерства інфраструктури України, керівництва АТ "Укрзалізниця" (УЗ), Комісії Міністерства інфраструктури України з відбору учасників експериментального проекту та інших відповідальних органів з проханням дозволити їй використовувати власний рухомий склад в рамках експерименту щодо допуску приватної тяги на залізниці

Такий крок дасть можливість вирішити кризову ситуацію в сфері залізничних ж/д перевезень, яка циклічно виникає в УЗ з об'єктивних причин і не дає можливості вчасно задовольнити в повному обсязі потреби перевізників щодо обсягів і якості вантажних перевезень. Також це повністю відповідає лібералізаційним стандартам на ринках США і країн Європейського Союзу, які ми поділяємо.

Ferrexpo є найбільшим індивідуальним перевізником вантажів серед клієнтів АТ "Укрзалізниця". Основною метою участі Компанії в пілотному проекті є своєчасна доставка вантажів і виконання умов контрактів з першокласними клієнтами. З 2017 року наші фахівці були активними учасниками переговорного процесу з відповідальними міністерствами та іншими органами щодо підготовки транспортування вантажів власним рухомим складом і порядку реалізації цього експериментального проекту, що дозволить поліпшити ефективність вантажоперевезень і оптимізувати вартість матеріалів, запчастин і закупівлі палива. В результаті цієї роботи Ferrexpo направила до Міністерства інфраструктури України та Комісії Міністерства інфраструктури України з відбору учасників експериментального проекту заявку на участь в пілотному проекті використання власного рухомого складу.

Одним з найважливіших питань підготовки участі у вище зазначеному пілотному проекті був вибір типу (моделі) рухомого складу, і наші експерти визначили варіанти відповідних одиниць, які підпадають під вимоги Правил технічної експлуатації (ПТЕ) Укрзалізниці.

Не менш важливим моментом є також безпека перевезень. На період пілотного проекту приватні перевізники зобов'язані виконувати вимоги тих же нормативних документів, що і АТ "Укрзалізниця". Компанія Ferrexpo розуміє надзвичайну важливість питання безпеки, готова виконувати вимоги всіх відповідних нормативних документів в період дії експериментального проекту і надалі після вступу в дію законопроекту про залізничний транспорт України, прийняття та імплементація якого є надзвичайно важливими для галузі інфраструктури.