Парламент Литви засудив спроби РФ переписати історію

Сейм (парламент) Литви одноголосно засудив спроби Росії переписати історію

Про це повідомляє Delfi.

Сейм 106 голосами "за" прийняв резолюцію "Про спроби російської Думи переписати історію і поставити під сумнів основи сучасної цивілізації і міжнародного права".

Так парламент оцінив спробу Держдуми відкликати рішення, яким вона сама тридцять років тому засудила пакт Молотова-Ріббентропа.

Представив резолюцію один з її ініціаторів, член Комітету у закордонних справах Сейму, консерватор Емануеліс Зінгеріс сказав, що цей крок російського парламенту є "сумним і неймовірним результатом російської демократії".

У резолюції наголошується, що метою спроби відкликати рішення щодо засудження пакту "була б реабілітація як радянського, так нацистського тоталітарних режимів з запереченням їх міжнародних злочинів".

У документі Сейм заявляє, що суворо засуджує подібні спроби Росії і оцінює їх як замах на підстави сучасної цивілізації і міжнародного права.

 "Такими діями системного історичного ревізіонізму російська Дума прагне виправдати нинішню агресивну політику Росії і агресію щодо сусідніх держав, поставити під сумнів державність сусідніх країн, грунтуючись на концепціях "ближнього зарубіжжя", "русского мира", "захисту співвітчизників", заявили в Сеймі Литви.

Резолюція також зобов'язує спікера Сейму Віктораса Пранцкетіса підняти питання про розгляд згаданих дій Росії на Держраді з оборони.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb