Посольство Канади в Україні застерегло владу від політичного переслідування

У день суду над п’ятим президентом України, лідером партії "Європейська Солідарність", Посольство Канади в Україні опублікувало заяву щодо неприпустимості політичного втручання з боку влади у правосуддя

Заява опублікована в офіційному Twitter Посольства.

"Починаючи з 2014 року, Україна пройшла важкий, але необхідний шлях демократичних перетворень. Наполеглива вимога суспільства дотримання порядку і закону чітко була висловлена під час Революції Гідності. Сьогодні ці принципи залишаються наріжними і українці очікують, що влада їх дотримуватиметься.

Українці очікують рівності усіх перед законом. Усі громадяни заслуговують презумпції невинуватості, чесного процесу та юридичної системи, вільної від політичного втручання. Історія вчить, що поява втручання та реваншизм тільки породжують те ж саме", - йдеться у заяві Посольства Канади.

У Посольстві Німеччини також відреагували на ситуацію.

"Пані Посол Фельдгузен: "Я тоді спостерігала за майже всіма судовими засіданнями у справі Юлії Тимошенко. Я дуже сподіваюсь, що мені не доведеться знову зіштовхнутися з подібним досвідом", - йдеться у повідомленні Посольства в Twitter.

Посол Великої Британії Мелінда Сіммонсу у Twitter закликала до неупередженого правосуддя в Україні.

"Правосуддя в Україні потрібно здійснювати неупереджено та незалежно. Це має вирішальне значення для нашої спільної мети - більш безпечного і процвітаючого майбутнього України", - написала Сіммонс.