"Не хочу новий Майдан": Стерненко закликав Зеленського не перетворювати країну на "тоталітарне диктаторське утворення"

Активіст Сергій Стерненко закликав президента Володимира Зеленського припинити втручання його команди у роботу правоохоронців, попередивши, що це призведе до масових протестів

Про це Стерненко сказав у програмі "Політклуб з Віталієм Портніковим" в ефірі Еспресо.TV.

"Я раджу і наполягаю, щоб пан Зеленський змінив свою кадрову політику і політику щодо втручання, яке здійснюється членами його команди у правосуддя та діяльність правоохоронних органів, тому що це може привести країну до катастрофи. Я дуже не хочу, щоб у нас були нові масові протести, якийсь новий умовний Майдан. І я прошу Володимира Зеленського не перетворювати країну на тоталітарне диктаторське утворення. Тому що це обов'язково виведе людей на вулиці. Це матиме дуже погані наслідки. Зеленський не заради себе, а заради України повинен припинити це свавілля", - сказав Стерненко.

Активіст наголосив, що відповідальність Зеленського за події в країні зумовлена власними діями президента.

"Саме Володимир Зеленський несе відповідальність за те, що відбувається в країні. І він сам довів ситуацію до того, що саме він повинен нести відповідальність, тому що він неодноразово публічно демонстрував, що він може втручатися в роботу правоохоронних органів, наприклад, як він дзвонив Баканову, що він може лізти у сфери, які не є його компетенцією і де в нього немає жодних повноважень, що міністра Авакова призначали на його посаду під особисту відповідальність президента. Ну якщо президент у нас так багато за що відповідає, він повинен відповідати і за негативні наслідки його втручання в інші гілки влади", - підсумував Стерненко.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb