Стокгольмський арбітраж підтримав "Укргазвидобування" у суперечці з "Карпатигаз" та Misen Interprises

Арбітражний інститут торгової палати Стокгольма виніс друге часткове рішення про збільшення частки "Укргазвидобування" у майні спільної діяльності

Про це повідомляє пресслужба НАК "Нафтогаз".

"Арбітражний інститут торгової палати Стокгольма виніс друге часткове рішення (partial award) про збільшення частки "Укргазвидобування" у майні спільної діяльності", - йдеться у повідомленні.

Зазначене рішення арбітри винесли 17 червня, задовольнивши позовну вимогу "Укргазвидобування" до Misen Enterprises та підприємства "Карпатигаз" щодо перерозподілу часток у майні спільної діяльності.

Вказаним рішенням арбітражний трибунал суттєво збільшив частку "Укргазвидобування" у спільній діяльності, при цьому зменшивши частку компанії Misen Enterprises більше ніж в два рази.

“Арбітражний трибунал постановив, що все майно спільної діяльності повинно бути передане у власність Укргазвидобування, яке в свою чергу повинна виплатити суму компенсації Карпатигаз та Misen Enterprises AB відповідно до перерозподілених часток в спільній діяльності”, - цитує пресслужба слова генерального директора "Укргазвидобування" Олени Кобелець.

У пресслужбі зазначили, що у першому частковому рішенні арбітраж встановив, що договір спільної діяльності було порушено з боку Misen Enterprises, яка не повністю внесла свою частку у спільну діяльність, та "Карпатигаз", яке не поставило передбачені договором вимірювальні станції.