Помпео назвав Болтона "зрадником", а його заяви - "брехнею"

Держсекретар США Майк Помпео, коментуючи неопубліковані уривки книги колишнього радника президента з нацбезпеки Джона Болтона, заявив, що в ній багато неправди

У заяві Помпео під назвою "Я теж був в цій кімнаті" держсекретар називає Болтона зрадником.

"Я не читав цю книгу, але судячи з уривків, які були опубліковані, Джон Болтон поширює неправду, напівправду і відверту вигадку. Сумно і небезпечно, що остання публічна роль Джона Болтона - це роль зрадника, який завдав шкоди Америці, зловживаючи священною довірою її народу", - йдеться в заяві.

Ще не опублікована книга колишнього радника президента США з національної безпеки Джона Болтона під назвою Кімната, де все сталося: мемуари з Білого дому спровокувала новий політичний скандал у Вашингтоні.

Міністерство юстиції США зажадало через суд призупинити публікацію мемуарів, оскільки вони "явно порушують" умови трудового договору Болтона.

Очікується, що книга "Кімната, де все сталося: мемуари з Білого дому" з’явиться в магазинах 23 червня.

У своїй книзі Болтон пише, що Дональд Трамп в приватному порядку постійно "бурчав і скаржився" на санкції проти Росії, хоча публічно їх підтримував, а також пов’язував військову допомогу Україні з компроматом на Байдена.

Крім того, Болтон згадує, що Трамп цікавився, чи є Фінляндія частиною Росії, і просив у китайського лідера Сі Цзіньпіна допомогти йому з переобранням на другий термін.

Джон Болтон у вересні 2019 року був звільнений з поста радника президента США з нацбезпеки через політичні розбіжності з Трампом і деякими членами його адміністрації.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb