"Стало останньою краплею": Американський банк знизив рейтинг цінних паперів України через проєкт постанови Дубінського

Bank of America вважає додатковим ризиком рішення комітету Верховної Ради підтримати проект постанови про оцінку роботи голови Нацбанку Якова Смолія, в якому йдеться про доцільність створення тимчасової слідчої комісії з розслідування діяльності керівництва НБУ

Про це повідомляє Бізнес Цензор.

Згідно з глобальним дослідженням Bank of America (BofA), рейтинг цінних паперів України знижений до "ринкових" (Marketweight), тоді як раніше Україна була у категорії "вище ринку" (Overweight)

Як вказано у матеріалах дослідження, рішення комітету підтримати проект постанови про оцінку роботи голови Нацбанку "стало останньою краплею для зниження рейтингу України".

Зазначається, що поряд з ініціативами з розслідування обґрунтованості грошово-кредитної політики держави, аналітики BofA називають також інші ризики, в тому числі давню ідею про внесення поправок в закон про Національне антикорупційне бюро (НАБУ).

"Будь-яка з цих ініціатив може потенційно ускладнити прогрес майбутньої співпраці з МВФ в 2020-2021 роках, що, ймовірно, буде негативно сприйнято ринком", - пояснює BofA.

Згідно з матеріалами дослідження, нездатність парламенту затвердити програму Кабміну також підсилює невизначеність щодо життєздатності нинішнього уряду в найближчій перспективі. А рекордно велика кількість нових випадків коронавірусу, пов'язана зі зняттям карантинних обмежень, може потенційно становити ризик економічного локдауна.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb