"Стимулювати і мотивувати": Геращенко прокоментував виділення 2,6 млрд грн на доплати працівникам МВС

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що виділення додаткових 2,6 млрд грн з бюджету підуть на доплати силовикам через коронавірус

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Поліцейські на рівні з медиками перебувають на передовій боротьби з цією небезпечною інфекцією. Тому міністр внутрішніх справ звернувся до Кабінету міністрів з пропозицією стимулювати і мотивувати співробітників правоохоронних органів і структур МВС, які постійно ризикують життям, як і медики. І Кабінет міністрів підтримав таке рішення. А сьогодні його підтримав і бюджетний комітет", - сказав Геращенко.

Заступник міністра МВС зазначив, що 87 тисяч співробітників структур міністерства отримають доплати до заробітної плати в розмірі до 50%.

"Це буде торкатись насамперед рядового складу, який кожного дня спілкується з людьми і може від них інфікуватися. Тому це правильне, нормальне державне рішення", - наголосив Геращенко.

За його даними, у системі Міністерства внутрішніх справ станом на 18 червня виявили 681 працівника, хворого на COVID-19, і ще 180 хворих серед членів їхніх родин.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb