"Зеленський обдзвонив правоохоронні органи зі вказівкою "мочити Омеляна": ексміністр інфраструктури про підозру від НАБУ

Ексміністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що президент Володимир Зеленський обдзвонив всі правоохоронні органи зі вказівкою "мочити Омеляна", адже вважає, що співпадіння обшуків ДБР і справи НАБУ є не випадковими

Про це він заявив в ефірі програми "Коментар з Христиною Шкудор" на Еспресо.TV.

"Я завжди намагався бути об’єктивним до НАБУ, не зважаючи на те, що вони вже вели одну справу. Тобто, я в них єдиний улюблений міністр, якого вони розслідували з часів студентського життя. У цьому випадку це просто шок. І це повна правова нісенітниця. Це не тільки моя позиція, це позиція адвокатів, позиція бізнесу. Зараз, найближчим часом, прозвучать заяви від профільних асоціацій. І насправді це удар по самому уряду", - сказав Омелян.

Він зазначив, що це було не його одноосібне рішення знижувати портові тарифи і збори.

"Це було колегіальне рішення Кабінету міністрів. Насправді, портові тарифи та збори треба знижувати далі, бо вони в два-три рази вищі від світових. Українські порти неконкурентні. Особливо з російськими портами у Чорноморському регіоні. Я дуже сподіваюсь, що НАБУ не працює на Росію і не хоче, щоб знову вантажопотік йшов в російські порти, оминаючи українські", - повідомив Омелян.

За словами ексміністра, якщо б це була справа не проти нього особисто, а було б тверде переконання, що є збиток до держбюджету, то давно мав би бути відповідний позов з боку антикорупційного прокурора до суду з вимогою скасувати рішення уряду, скасувати наказ міністерства, повернути ставку на попередній розмір.

"Тобто, збільшити її на 20%. Цього не було зроблено. Є єдине – справа проти мене. Ця справа мала би бути публічна минулої п’ятниці. Я так розумію, пан Зеленський в своїй традиційній манері обдзвонив всі правоохоронні органи з вказівкою минулого тижня "мочити Омеляна". Бо співпадіння обшуків ДБР і справи НАБУ не є випадковим. Тільки після того, як обшуки ДБР набули публічного резонансу, НАБУ перенесло допис з минулої п’ятниці на цю", - наголосив Омелян.

Він додав ,що сьогодні НАБУ з порушенням всієї процедури і вимог законодавства намагалося вручити мені підозру.

"Ми будемо кваліфікувати дії детектива. Я сподіваюсь, що перевищені ним службові обов’язки теж будуть зафіксовані", - сказав Омелян.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb