РФ заблокувала дистанційне голосування Генасамблеї ООН в умовах пандемії, - Кислиця

Росія, Венесуела, Іран і Куба заблокували шляхом порушення процедури умовчання ініціативу про запровадження тимчасового дистанційного голосування Генасамблеї ООН на час пандемії

Про це повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, передає "Укрінформ".

"Україна стурбована тим, що сьогодні не вдалося схвалити рішення про запровадження тимчасової процедури дистанційного голосування у Генеральній Асамблеї ООН", - зазначив Кислиця.

Дипломат наголосив, що такі дії обмежують можливості ООН в умовах пандемії коронавірусу.

"Найбільш демократичний головний орган ООН - Генасамблея - залишається обмеженим у виконанні покладених на нього повноважень згідно зі Статутом ООН", - сказав Кислиця.

Дипломат додав, що на тлі наближення річниці ухвалення Хартії ООН положення базового документа "не лише ігноруються, а й грубо порушуються одним постійним членом Ради Безпеки".

Кислиця назвав дії РФ маніпуляціями, які росіяни застосували до Генеральної Асамблеї - органу, що покликаний збалансувати повноваження Радбезу та вирішувати будь-які питання в ООН у демократичний спосіб, у тому числі у щодо підтримання миру і безпеки у світі.

"Україна разом з нашими партнерами та іншими прогресивними членами Організації докладатиме зусиль з метою поновлення повноцінної діяльності Генасамблеї у часи, коли міжнародне співтовариство очікує від неї рішучих та практичних кроків із протидії пандемії, а також розв’язання інших проблем, які лише загострилися під час COVID-19", - сказав Кислиця.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb