Тести на COVID-19: МАУ встановила лабораторію в аеропорту "Бориспіль"

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) встановила в Міжнародному аеропорту "Бориспіль" лабораторію, де роблять ПЛР-тести і тести на антитіла до COVID-19

Про це повідомив президент авіакомпанії Євген Дихне, передає Інтерфакс-Україна.

Авіакомпанія МАУ встановила в аеропорту "Бориспіль" лабораторію, яка робить ПЛР-тести і тести на антитіла до COVID-19.

Дихне зазначив, що наразі лабораторію використовуватимуть для тестування екіпажів МАУ, проте вона також зможе забезпечити і потреби пасажирів, що відлітають або прилітають, якщо відповідної довідки вимагатиме країна прильоту.

"Наприклад, Туніс, з яким скоро буде відновлено авіасполучення, дозволяє вільний перетин кордону з наявністю тесту ПЛР", - сказав він..

За словами Дихне, ПЛР-тест нині має найвищу специфічність і чутливість на відміну від експрес-тестів. Матеріалом для аналізу є мазок з глибокої частини горла, а час виконання аналізу - три години. При цьому можливе одночасне завантаження лабораторії - 96 зразків.

Він також наголосив, що лабораторія також передбачає опцію термінового ПЛР-тесту одного окремого зразка протягом 40 хвилин і тестування на антитіла до SARS-CoV-2, що дає змогу визначити перенесену інфекцію та наявність імунітету (матеріал тесту - кров з вени, швидкість - 86 тестів за годину).

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb