Викликали у НАБУ в якості свідка, намагаються вручити підозру, - Омелян

19 червня ексміністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що йому намагаються вручити підозру, аргументуючи її тим, що зменшення портових зборів урядом призвело до скорочення надходжень в бюджет

Про це колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян написав у Facebook.

"Минулої п’ятниці мене було запрошено до НАБУ дати додаткові покази у кримінальному провадженні щодо зниженням урядом України портових тарифів і зборів на 20% у 2018 році. Нагадаю, що зниження тарифу здійснювалося для збільшення товаро/вантажопотоку. Завдяки цьому зниженню морська галузь продемонструвала у 2018-19 рр ріст більше, аніж на 20%, і росте досі, незважаючи на кризу!" - повідомив ексміністр.

Він зазначив, що допит перенесли на 19 червня, у зв'язку з обшуками ДБР в його помешканні.

Читайте також: "6:30 ранку. Всі сплять. Вривається ДБР": Омелян заявив про обшук у будинку, де він живе з сім'єю

"Незважаючи на те, що мене було запрошено на допит у якості свідка, детектив НАБУ намагається вручити мені підозру, що зменшення портових тарифів і зборів призвело до скорочення доходів державного бюджету і я (хоча це було колегіальне рішення Кабміну) завдав збитків державі", - відзначив Омелян.

"Це, безумовно, прецендент і тепер будь-який уряд, який полегшує тиск на бізнес, займається дерегуляцією, скорочує ЄСВ, зменшує інші податки - може бути звинуваченим у шкідництві", - прокоментував ексміністр інфраструктури.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine