Цей день в історії: Османське завоювання Сербії, початок Вікторіанської доби та патент на телеграф

20 червня 1459 року без жодного опору перед військами Мехмеда Завойовника капітулювало місто Смедереве, столиця Сербської деспотії. З його падінням Сербія припинила існування як держава і її територія увійшла до складу Османської імперії на майже чотири наступні століття

Про це із посиланням на проект JNSM нагадує Еспресо.TV.

Інші важливі події минулого, що мали місце 20 червня:

1837 - після смерті свого дядька короля Вільяма IV королевою Великобританії стала 18-літня  Вікторія I, остання представниця Ганноверської династії. Вона правила країною протягом наступних 63-х років до своєї смерті у 1901 році і знаменувала цілу епоху, відому як Вікторіанська.

1840 - американський художник  Семюел Морзе отримав патент на телеграфний апарат (на світлині), який він зміг реалізувати як діючий пристрій через чотири роки.

1987 - альбом Вітні Хьюстон "Whitney" вийшов на першу позицію рейтинга журналу Billboard. Це був перший випадок, коли доробок жінки-виконавиці займав найвищу позицію чарту.

1991 - парламент об'єднаної Німеччини і члени німецького уряду ухвалили рішення про перенесення столиці з Бонна в Берлін.

1999 - останній сербський військовослужбовець із 40-тисячного контингенту залишив Косово. Територія була взята під контроль НАТО і керівництво блоку оголосило про припинення бомбардувань Югославії.

2003 - створено фонд Вікімедіа, неприбуткову організацію, яка забезпечує матеріальне підґрунтя для численних Інтернет-спільнот, що створюють вміст, який вільно розповсюджується.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb