На Донбасі колишня ув'язнена з концтабору "Ізоляція", яка судиться з ДТЕК, підірвалася на розтяжці

В минулому полонена російсько-терористичних військ Валентина Бучок у суботу, 20 червня 2020 року, підірвалася на розтяжці біля свого будинку в селі Іванопілля Костянтинівського району Донецької області. Наразі її ушпиталили

Подробиці у себе на Facebook розповіла працівниця "Червоного хреста України" Тетяна Борисенко, передає Еспресо.TV.

За її словами, Бучок зараз у лікарні з численними осколковими пораненнями.

Вона підірвалася на розтяжці, яку "встановили невідомі".

"Жінка, яка була в полоні більше року. Яку зняли в фільмі "Ізоляція". Яка не мовчить. Яка говорить правду, зараз в лікарні", -  додала Борисенко.

Як уточнює волонтер Максим Потапчук, керівник "Пласту" в місті Краматорськ та проукраїнської громадської організації "Лібері Лібераті" (Liberi Liberati), "заміновані були двері (хвіртка) на подвір'ї пані Валентини, вона дивом вижила та доповзла до телефону".

На місці інциденту працюють кінологи та вибухотехніки, повідомила пресслужба МВС

Довідка

Валентина Бучок є свідком у справах про злочини терористичного угрупування "ДНР", розповідає 24 канал.

Жінка також судиться з корпорацією ДТЕК, в якій вона раніше працювала, перевіряючи показання електролічильників на непідконтрольній території Донецької області.

Бучок викрали окупанти у 2017 році під час виконання робочих обов’язків. Рік її тримали у полоні і катували у колишньому заводі "Ізоляція" (Донецьк), де окупанти влаштували справжній концтабір, але згодом її звільнили.

У травні 2019 року їй підпалили будинок, а 15 жовтня 2019-го на подвір'ї вперше встановили розтяжку.  Винних досі не знайдено.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb