Турчинов виступив проти Стамбульскої конвенції

В.о. президента України у 2014 році, екссекретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов звернувся до президента, уряду та парламенту України щодо неприпустимості ратифікації Стамбульської конвенції, "як такої, що не вирішує питання протидії домашньому насильству та має на меті руйнацію традиційних для українського народу цінностей"

Про це йдеться у заяві за його підписом, оприлюдненій на офіційному сайті Об’єднання релігійних та громадських організацій "Всеукраїнський  собор", яке він зараз очолює, передає Еспресо.TV.

"Конвенція вводить поняття “гендер”, яке є відмінним від традиційного розуміння його похідних як рівності виключно між двома біологічними статями. Таким чином, Конвенція створює невиправдані підстави для додаткових переваг ЛГБТ-спільнотам, що матиме наслідком непропорційне обмеження та порушення прав інших осіб, забороняє робити застереження до тих  положень, які прямо суперечать основам публічного порядку в Україні. Нав’язує сумнівні зобов’язання щодо викорінювання уявлень про "стереотипні ролі чоловіків та жінок", - зазначається у зверненні.

Як наголошується, в чинному українському законодавстві передбачено "більш досконалий юридичний механізм" захисту від насильства у сім'ї, ніж ті норми, що зафіксовані в Конвенції.

Довідка

Стамбульска конвенція не ратифікована Великою Британією, Чехією, Словаччиною, Угорщиною, Литвою, Латвією, Молдовою та Вірменією.