Болтон про Трампа: він некомпетентний і не бачить різниці між особистими і державними інтересами

Колишній помічник президента США Джон Болтон розкритикував зовнішню політику нинішнього глави Білого дому Дональда Трампа і назвав його некомпетентним

В інтерв'ю газеті The Telegraph Болтон заявив, що у Трампа не існує довгострокової стратегії щодо Росії і Китаю, а переговори щодо Північної Кореї "провалилися настільки, що КНДР підірвала будівлю, яку сама побудувала разом з Південною Кореєю, і продовжила роботу над своїми ядерними і ракетними програмами".

"І за три роки так і не вдалося стримати Іран. Саме в таких питаннях некомпетентність Трампа проявляється більш очевидним чином", - зазначив він.

При цьому, за його словами, Трамп може легко поміняти вже прийняте рішення, оскільки державні питання для нього те саме, що і невеликий сімейний бізнес.

Крім того, як розповів Болтон, американський президент не бачить різниці між особистими і державними інтересами. 

"Він заступив на посаду, маючи лише дуже невеликі знання про те, як працює державна влада, і зовсім не був зацікавлений в тому, щоб вчитися", - сказав Болтон.

23 червня очікується надходження в продаж книгу Болтона "Кімната, де все сталося: мемуари з Білого дому".

У ній він заявив, що Дональд Трамп в приватному порядку постійно "бурчав і скаржився" на санкції проти Росії, хоча публічно їх підтримував, а також пов’язував військову допомогу Україні з компроматом на Байдена.

Крім того, Болтон згадує, що Трамп цікавився, чи є Фінляндія частиною Росії, і просив у китайського лідера Сі Цзіньпіна допомогти йому з переобранням на другий термін.

Держсекретар США Майк Помпео, коментуючи неопубліковані уривки книги колишнього радника президента з нацбезпеки Джона Болтона, назвав Болтона "зрадником", а його заяви -  "брехнею". Сам Трамп охарактеризував мемуари Болтона як "збірник брехні і фейків".

Джон Болтон у вересні 2019 року був звільнений з поста радника президента США з нацбезпеки через політичні розбіжності з Трампом і деякими членами його адміністрації.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb