Криклій доручив посилити перевірки протиепідемічних норм на транспорті

Криклій анонсував збільшення кількості транспорту, але закликав пасажирів не нехтувати протиепідемічними вимогами, перевірки яких проводитимуться постійно

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

«Ми будемо збільшувати кількість транспорту, виходячи з можливостей, але закликаємо всіх пасажирів обов’язково дотримуватися необхідних протиепідемічних вимог, зокрема, масочного режиму та дезінфекції. Перевірки дотримання цих правил на транспорті здійснюватимуться постійно», - цитує прес-служба слова міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Зокрема, уже відбулися перевірки дотримання карантинних вимог у приміських потягах Південно-Західної залізниці.

Крім того, всі потяги, що курсують столичною магістраллю, відтепер проходять посилену дезінфекцію поверхонь в оборотних депо. Додатковий контроль на турнікетах дозволяє провести температурний скринінг пасажирів, нагадати їм про обов'язкове носіння маски та пропонує скористатися антисептиком. Кожний потяг супроводжується стрільцями воєнізованої охорони, які постійно слідкують за дотриманням порядку та карантинних вимог у кожному з вагонів. У разі відмови пасажира виконувати їх, на найближчій станції буде викликана поліція і складений протокол.

У прес-службі додали, що окрім приміського залізничного транспорту, Мінінфраструктури доручило посилити контроль за дотриманням протиепідемічних норм при перевезенні пасажирів на міському транспорті, а також на автотранспорті приміського і міжобласного сполучення.

Криклій також закликав пасажирів виконувати всі необхідні норми безпеки під час проїзду - дотримання дистанції, обов'язкове носіння маски чи респіратора. 

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine