Лукашенко після арешту свого головного опонента: "Ми підрізали крила цим злодюгам"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що за час незалежності йому вдалося "підрізати крила злодюгам", завдяки чому країна не опинилася "на колінах" перед олігархами

Про це Лукашенко заявив після арешту свого головного суперника на виборах президента Віктора Бабарико.

"Якби ми цим злодюгам за роки своєї незалежності крила не підрізали, ми б сьогодні побудували олігархічну держава і стояли б на колінах … Тому дивіться на це спокійно і не думайте, що це хтось використовує в політичних цілях. Немає такої необхідності в Білорусі - використовувати щось в політичних цілях", - цитує Лукашенка прес-служба президента.

Лукашенко закликав берегти країну та мир і «не піддавайтеся на виверти трьох-чотирьох якихось шарлатанів».

Екс-голову Белгазпромбанку Віктора Бабарико називають головним суперником чинного президента Білорусії Олександра Лукашенко на майбутніх президентських виборах.

18 червня Бабарико був затриманий, через два дні йому було висунуто звинувачення. Адвокат не повідомив, в чому звинувачують політика так як підписав підписку про нерозголошення матеріалів слідства.

Штаб Віктора Бабарико також повідомив, що влада висунула звинувачення і синові політика Едуарду.

У Мінську та інших містах Білорусі пройшли "заходи солідарності" на підтримку затриманих суперників Олександра Лукашенка на президентських виборах.

Білоруський парламент призначив проведення чергових президентських виборів на 9 серпня 2020 року.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb