Майже 60 нардепів-"слуг" жодного разу не виступали в Раді з початку скликання, - КВУ

150 депутатів фракції "Слуга Народу" мали не більше трьох виступів за дев’ять місяців роботи, з них 58 - не виступали зовсім

Про це повідомив Комітет виборців України.

За даними, 58 депутатів у Раді "не сказали жодного слова" за 9 місяців роботи: ні біля трибуни, ні з місця.

Зокрема, жодного разу не виступили в Раді Михайло Ананченко, Андрій Боблях, Владислав Бородін, Сергій Бунін, Вікторія Вагнєр, Ігор Васильєв, Ігор Васильковський, Олександр Гайду, Микола Галушко, Денис Герман, Олександр Горобець, Сергій Гривко, Олександр Куницький та інші.

Ще 92 депутати монобільшості виступали не більше трьох разів за весь час роботи. Серед них — низка депутатів, які раніше працювали в структурах "Студії Квартал 95".

Зокрема, Ольга Руденко (менеджер з маркетингу "Квартал 95") — 0 виступів, Олександр Кабанов (сценарист) — 1 виступ, Максим Ткаченко (керівник, "Квартал-Концерт") — 3 виступи.

Серед "мовчазних" депутатів — претендент в кандидати на посаду київського міського голови Микола Тищенко (2 виступи).

Щодо інших фракцій, то нульові показники виступів у 9 депутатів фракції "Опозиційна платформа — За життя": це, зокрема, Сергій та Юлія Льовочкіни, Тарас Козак, Вадим Столар.

Також не мали виступів 6 позафракційних депутатів, 4 депутати групи "Довіра", 3 депутати групи "За майбутнє". Зокрема, Роман Іванісов, Андрій Деркач та Олександр Герега.

Серед депутатів фракцій "Європейська Солідарність", "Голос", "Батьківщина" немає таких, які б не виступали у Верховній Раді.