"Фантазії Болтона": у Білому домі заперечили, що Трамп просив Китай допомогти з переобранням

Глава ради з торгівлі при Білому домі Пітер Наварро назвав "фантазіями Джона Болтона" інформацію про те, що президент США Дональд Трамп просив у глави Китаю Сі Цзіньпіна допомогти з переобранням на другий термін

Про це повідомляє CNN.

Наварро заявив у неділю, що він перебував у кімнаті, де відбувалася зустріч президента Трампа та китайського лідера Сі Цзіньпіна, однак не чув, щоб президент США просив керівника КНР допомогти йому домогтися переобрання", - пише видання.

Виступаючи на каналі CNN, Наварро сказав, що заява про це, зроблена в книзі колишнього радника президента з національної безпеки Джона Болтона, є "просто дурною", враховуючи те, наскільки жорстким був проведений Трампом курс щодо Китаю, пов'язаний з нечесними торговими практиками Пекіна.

"Я ніколи цього не чув. А я був у кімнаті", - сказав Наварро, вторячи заяві торгового представника США на переговорах з Китаєм Роберта Лайтхайзера.

Очікується, що книга "Кімната, де все сталося: мемуари з Білого дому" з’явиться в магазинах 23 червня.

У своїй книзі Болтон пише, що Дональд Трамп в приватному порядку постійно "бурчав і скаржився" на санкції проти Росії, хоча публічно їх підтримував, а також пов’язував військову допомогу Україні з компроматом на Байдена.

Крім того, Болтон згадує, що Трамп цікавився, чи є Фінляндія частиною Росії, і просив у китайського лідера Сі Цзіньпіна допомогти йому з переобранням на другий термін.

Держсекретар США Майк Помпео, коментуючи неопубліковані уривки книги колишнього радника президента з нацбезпеки Джона Болтона, назвав Болтона "зрадником", а його заяви -  "брехнею". Сам Трамп охарактерезивував мемуари Болтона як "збірник брехні і фейків".

Джон Болтон у вересні 2019 року був звільнений з поста радника президента США з нацбезпеки через політичні розбіжності з Трампом і деякими членами його адміністрації.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb