Арабський інвестиційний фонд зацікавлений у купівлі ОГХК та Центренерго, - МЗС

Один з найбільших у світі інвестфондів Mubadala зацікавлений у 7 українських підприємствах, серед яких ОГХК, Центренерго та низка Обленерго

Про це повідомляє пресслужба міністерства закордонних справ.

"Представників одного з найбільших інвестиційних фондів світу зацікавила участь у конкурсі щодо 7 українських підприємств, серед яких Об’єднана гірничо-хімічна компанія, Центренерго та низка Обленерго", - йдеться у повідомленні.

Представники МЗС та Фонд державного майна провели установчу зустріч із інвестиційним фондом Mubadala із ОАЕ. Сторони обговорили участь інвестфонду у великій приватизації.

У міністерстві зазначили, що за умови відкриття кордонів між Україною та ОАЕ вже у липні може відбутися візит до України комісії фонду, яка зможе побачити та оцінити привабливість об’єктів.

"Я дуже задоволений, що фонд Mubadala зацікавлений взяти участь у великій приватизації в Україні. Це хороший сигнал, що потужні світові гравці бачать великий потенціал України, і хочуть інвестувати. Крім того, участь великих інвестиційних фондів робить процес великої приватизації більш конкурентним”, - сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Міжнародний інвестиційний фонд Mubadala (Абу-Дабі, Об’єднані Арабські Емірати) - один з найбільших інвестиційних фондів світу, який володіє активами на понад $850 млрд.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb