Болтон повинен сісти до в'язниці за свої мемуари про Білий дім, - Трамп

Президент США Дональд Трамп заявив, що його колишній радник з національної безпеки Джон Болтон має потрапити до в'язниці за публікацію своїх мемуарів про роботу Білого дому

Як повідомляє Європейська правда, про це він заявив в інтерв'ю Fox News.

Президент США назвав Болтона "дурним хлопцем" і "хлопцем без серця", заявивши, що його взаємодія з колишнім головним помічником була обмежена до відставки Болтона у вересні 2019 року.

Трамп стверджує, що книга, яка включає численні звинувачення в порушеннях дій президента, містить секретну урядову інформацію.

"Я звільнив його. І я не думав, що це велика справа. Але те, що він зробив, це те, що він взяв секретну інформацію, і він опублікував її під час президентства. Я вважаю, що він злочинець, і я вважаю, чесно кажучи, він повинен за це потрапити до в'язниці", - сказав Трамп.

Нагадаємо, минулого тижня в американських ЗМІ з’явилися уривки зі ще не опублікованих мемуарів Джона Болтона "Кімната, де це трапилося" ("The Room Where It Happened"), які мають вийти у продаж цього тижня. У них міститься низка гострих викриттів американського президента.

У своїй книзі Болтон пише, що Дональд Трамп в приватному порядку постійно "бурчав і скаржився" на санкції проти Росії, хоча публічно їх підтримував, а також пов’язував військову допомогу Україні з компроматом на Байдена.

Крім того, Болтон згадує, що Трамп цікавився, чи є Фінляндія частиною Росії, і просив у китайського лідера Сі Цзіньпіна допомогти йому з переобранням на другий термін.

Держсекретар США Майк Помпео, коментуючи неопубліковані уривки книги колишнього радника президента з нацбезпеки Джона Болтона, назвав Болтона "зрадником", а його заяви -  "брехнею". Сам Трамп охарактеризував мемуари Болтона як "збірку брехні і фейків".

Джон Болтон у вересні 2019 року був звільнений з поста радника президента США з нацбезпеки через політичні розбіжності з Трампом і деякими членами його адміністрації.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb