FERREXPO та ФК "Ворскла" Костянтина Жеваго передали чергову партію допомоги медичним закладам Полтавщини

Одразу кілька медичних закладів Полтавщини отримали чергову партію допомоги від футбольного клубу "Ворскла" та групи компаній FERREXPO Костянтина Жеваго

Медичні заклади отримали засоби індивідуального захисту, а Полтавська клінічна інфекційна лікарня — надсучасний мобільний рентгенівський апарат південнокорейського виробництва, який прийшов на зміну застарілому обладнанню.

"Минулого тижня заїжджали і в інфекційну лікарню, і в першу міську лікарню, і в дитячу, і в обласну. Це, в першу чергу, були засоби індивідуального захисту, а сьогодні це є достатньо класний, наскільки ми розуміємо, з медичної точки зору, апарат мобільний рентген", — зазначив віцепрезидент ФК "Ворскла" Олег Лисак.

Рентгенівський апарат швидко і точно діагностує пневмонію, а лікарі, з його допомогою, можуть отримувати цифрові знімки легень. Крім того, апарат пересувний, тож може під’їхати до ліжка тяжкохворого, якого не можна транспортувати. 

"Ми отримали такий дуже якісний пересувний рентген-апарат. Це для нас дуже добре, бо тепер ми маємо можливість фактично і на першому поверсі, і на другому, якщо потрібно, в боксі або в палаті — відслідкувати рентген-картину легень хворого", — уточнила головна лікарка Полтавської клінічної інфекційної лікарні Наталія Свириденко. 

Вартість подарованого FERREXPO рентгенівського апарату для необхідної діагностики складає ₴1 112 000.

FERREXPO та футбольний клуб "Ворскла" Костянтина Жеваго уже не вперше допомагають лікарням Полтавщини. Спеціальним обладнанням, медикаментами та засобами індивідуального захисту спонсори почали допомагати ще від початку епідемії коронавірусу. Загальний бюджет групи FERREXPO на боротьбу з COVID-19 складає 2,5 мільйонів доларів США.