Негода на заході України: Кабмін розробить план дій для ліквідації наслідків

Питання подолання наслідків негоди в західних областях України та надання допомоги регіонам розглянуть 25 червня

Про це повідомляє урядовий портал.

Зазначається, що питання щодо подолання наслідків негоди в західних областях України буде розглянуто на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбудеться 25 червня.

"Комісія розгляне питання про надання допомоги постраждалим районам. Також очікується підняття рівня води на Дністрі. Ми маємо заздалегідь підготуватись до можливих наслідків", - повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Шмигаль доручив міністру екології та природних ресурсів Роману Абрамовському, голові Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколі Чечоткіну, головам обласних державних адміністрацій та іншим відповідальним особам підготувати пропозиції щодо вжиття невідкладних заходів.

За інформацією ДСНС, інтенсивні опади призвели до паводків у Івано-Франківській, Чернівецькій та Львівській областях. Найскладніша ситуація на території 12 районів Івано-Франківської області, у Вижницькому та Путильському районах Чернівецької області та у Стрийському районі Львівської області.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb