Незабаром на дорогах запрацюють 40 стаціонарних вагових комплексів, - Криклій

Найближчим часом на дорогах в Україні функціонуватимуть 40 стаціонарних вагових комплексів для забезпечення захисту доріг від руйнування

Про це міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив під час інспекції одного з таких комплексів на ділянці автошляху "Київ-Чоп" біля Великої кільцевої дороги Києва, інформує прес-служба міністерства.

"Захищати дороги не менш важливо, ніж їх будувати. Ми плануємо ефективно виявляти і контролювати факти порушення габаритно-вагових параметрів через виключення людського фактора із безпосереднього процесу зважування. Наша мета - здійснювати цей контроль цілодобово. 5 комплексів габаритно-вагового контролю вже працюють на дорогах навколо Києва в цілодобовому режимі. Аналогічна робота ведеться в Одесі, Умані, Миколаєві, інших містах. Найближчим часом 40 стаціонарних комплексів працюватимуть на дорогах України", - наголосив міністр.

За його словами, на розгляд уряду також будуть внесені зміни, що передбачають залучення до роботи інспекторів "Укртрансбезпеки" представників місцевих органів влади.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb