"Вони, бл*, напали на мене. Я з ними, бл*, не матиму справи": Трамп погано відгукувався про Україну, - мемуари Болтона

Опубліковані уривки з книги екс-радника з національної безпеки США Джона Болтона "Кімната, де це трапилося" свідчать, що Трамп погано відгукувався про Україну після початку скандалу з імпічментом

"Не хочу мати геть нічого спільного з Україною... Вони, бл*, напали на мене. Я не можу зрозуміти, чому... Вони намагалися "зробити" мене. Вони корумповані. Я з ними, бл*, не матиму справи", - наводить Болтон слова Трампа у своїй книзі, пише Європейська правда.

Слід зазначити, що англійською пряма цитата звучить більш лайливо, наводимо її повністю: "I don’t want to have any fucking thing to do with Ukraine…They fucking attacked me. A can’t understand why…They tried to fuck me. They’re corrupt. I’m not fucking with them".

При цьому слово "fuck" загалом вживається у книзі 5 разів, а слово "fucking" – 16 разів.

Нагадаємо, минулого тижня в американських ЗМІ з’явилися уривки зі ще не опублікованих мемуарів Джона Болтона "Кімната, де це трапилося" ("The Room Where It Happened"), які мають вийти у продаж цього тижня. У них міститься низка гострих викриттів американського президента.

У своїй книзі Болтон пише, що Дональд Трамп в приватному порядку постійно "бурчав і скаржився" на санкції проти Росії, хоча публічно їх підтримував, а також пов’язував військову допомогу Україні з компроматом на Байдена.

Крім того, Болтон згадує, що Трамп цікавився, чи є Фінляндія частиною Росії, і просив у китайського лідера Сі Цзіньпіна допомогти йому з переобранням на другий термін.

Держсекретар США Майк Помпео, коментуючи неопубліковані уривки книги колишнього радника президента з нацбезпеки Джона Болтона, назвав Болтона "зрадником", а його заяви -  "брехнею". Сам Трамп охарактеризував мемуари Болтона як "збірку брехні і фейків".

Джон Болтон у вересні 2019 року був звільнений з поста радника президента США з нацбезпеки через політичні розбіжності з Трампом і деякими членами його адміністрації.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb