"Європейська Солідарність" вимагає від Кабміну негайного виділення коштів на боротьбу з паводком в Карпатах, - Княжицький

У зв'язку з стихійним лихом у західних областях, спричиненого паводком, "Європейська Солідарність" вимагає негайного виділення Кабміном коштів з Резервного фонду на подолання катастрофи

Про це народний депутат від фракції "ЄС" Микола Княжицький написав у Facebook.

"Влада проґавила чергову кризу – масштабне стихійне лихо охопило вже 8 областей України. Зокрема, Івано-Франківська та Чернівецька області потерпають від повені: зруйновано десятки кілометрів доріг, знищено дамби та мости, затоплені десятки сіл, пошкоджено сотні будинків, постраждали домогосподарства тисяч українців. Цілі села залишись відрізаними від цивілізації і наразі покинуті на поталу негоді", - заявив нардеп.

За словами Княжицького, влада демонструє злочинну недбалість, ігноруючи стихійне лихо, яке зачепило десятки тисяч українців.

Читайте також: В Україні негода знеструмила 209 населених пунктів, призвела до зсувів ґрунту та підтоплення доріг і будинків у 8 областях, - ДСНС

"Досі не виділені кошти для боротьби з масштабними повенями, які загрожують всьому регіону.
На початку весни Верховна Рада виділила понад 64 млрд грн для боротьби з коронавірусною хворобою, однак за три місяці влада використала лише 1% від цієї суми. Натомість, в розпал епідемії вони виділяють десятки мільярдів з фонду протидії коронавірусу начебто "на ремонт доріг", - відзначив він.

"Фракція партії "Європейська Солідарність" вимагає терміново виділити з резервного фонду бюджету кошти для протидії стихійному лиху у західних областях , ліквідації наслідків повені та надання допомоги громадянам, що потерпіли від стихії", - додав політик.

Він також підкреслив, що кошти, які влада безпідставно вилучила з фонду боротьби COVID-19 та передала на "ремонт доріг", мають бути негайно спрямовані у місцеві бюджети для швидкої і ефективної боротьби з повенями.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb