Ситуація знову критична, - голова Франківської ОДА про повені

Голова Франківської ОДА Віталій Федорів заявив, що ситуація щодо повені в області знову критична

Про це він сказав в ефірі програми "Підсумки з Анною Валевською", передає Еспресо.TV.

"Насамперед, я б хотів сказати, що отримав доручення від президента України цю ситуацію тримати на повному контролі. В цей час всі служби на роботі, ми створили координаційний центр. Вчора особисто групою спеціалістів об'їхали ці місця, які називали - і Буркут і село Розтоки", - сказав Федорів.

Він зазначив, що мова йде про те, що протягом трьох днів випала місячна норма опадів і це спричинило серйозні зсуви на дорогу і було заблоковано біля 40 автомобілей туристів.

"Після нашого приїзду ми одразу привезли і техніку від ДСНС і до кінця дня всі автомобілі були фактично визволені з такої пастки. Також хочу сказати, що сьогодні ситуація знову критична. Є серйозне зруйнування дороги державного значення в селі Микуличин. Роботи тривають. Ми евакуювали вагітних жінок з тих сіл, які є в зоні ризику і працюємо над тим, щоб доставляти продукти харчування у ті села, які відрізані від цивілізації. Ми маємо гелікоптер, який передала ДСНС", - зауважив Федорів.

  • Нагадаємо, 22 червня в Івано-Франківській області через різке погіршення погодних умов та сильні дощі почалися паводки, усі засоби МВС спрямовані для боротьби зі стихією у регіоні.

  • Влада Прикарпаття проситиме в уряду на подолання наслідків червневої повені орієнтовно 400 млн грн.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.