Віцепрем'єр Стефанішина назвала пріоритетами запровадження промислового, продовольчого і авіаційного "безвізів" із ЄС

Україна планує впровадити "промисловий", "продовольчий" та "авіаційний" безвіз на шляху до членства в Європейському Союзі

Про це віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина розповіла у інтерв'ю ТСН.

"Я як людина, яка відчуває і розуміє тренди і тримає цю рамку за посадою, забезпечую, щоб саміт був насичений порядком денним, який потрібен бізнесу. Насамперед це - "промисловий безвіз", який забезпечить вільний рух нашої продукції до ринку ЄС, адже вже зараз наша продукція виробляється і розміщується на основі європейських правил. Окремим пріоритетом зараз я бачу "продовольчий безвіз", тому що Україна адаптувала своє законодавство щодо якості, безпечності продукції", - розповіла віцепрем'єрка.

За її словами, зараз в Україні більше впевнені в продукції, яку навіть у супермаркетах купують.

"Так само ми впевнені, що розблокуємо до саміту питання щодо підписання угоди про спільний авіаційний простір. Зараз я вважаю, що під час коронокризи, під час обмежень внутрішнього переміщення всередині Європи авіасполучення - це ідеальний час концентруватися на переговорах, на врегулюванні проблемних питань. І коли переміщення всередині Європи буде більш вільним, ми зможемо не тільки поновити безвізові умови поїздок, а й підписати угоду, яка стане "авіаційним безвізом". Це три наріжні камені", - пояснила Стефанішина.

 

 

Джерело: https://censor.net.ua/ua/n3203752