Видно, що справа робилась нашвидкуруч, - Омелян про підозру від НАБУ

Ексміністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що експертизи у справі, яку проти нього відкрило НАБУ, були проведені за п’ять днів, три з яких були вихідними

Про це він заявив в ефірі програми "Змістовно з Христиною Яцків" на Еспресо.TV.

"Було видно неозброєним оком, що ця справа робилась на нашвидкуруч. Кумедно, що навіть експертизи у цій справі були проведені за п’ять днів, три з яких були вихідними. Тобто, з одного боку, коли розслідуються такі резонансні справи, такі як бізнес-оточення президента України, то красиво розповідають, що експертизи займають роки, все дуже складно, все дуже не просто. А коли потрібно, то виявляється, що експертизу можна зробити за 2 робочі дні", - сказав Омелян.

За словами ексміністра, справа, яку проти нього відкрило НАБУ, абсурдна.

"Це перший раз, коли натягують чорт знає що на здорову голову. Вона не тримається купи. Очевидно, що юридично ми зробили все правильно. Очевидно, що це колегіальне рішення Кабміну, яке було імплементоване. Саме Міністерство фінансів відповідає за формування і подання проєкту державного бюджету до ВР. Тому Міністерство інфраструктури тут не причому. Ми виконували доручення Кабміну", - повідомив Омелян.

Він зазначив, що справа проти нього це поганий сигнал до будь-яких змін щодо дерегуляції, лібералізації, зменшення податкового тиску чи створення будь-яких пільг для населення чи бізнесу.

"Після цієї справи Омеляна жоден чиновник, я можу гарантувати, на таке не піде. Він буде посилатися на мій прецедент. Дуже сумно, що НАБУ стало просто інструментом для виконання забаганок нинішнього президента для переслідування опозиції. Але, я думаю, що ми переможемо. А ті, хто виконує злочині вказівки й ті, хто їх дає, завершать своє життя у в’язниці", - наголосив Омелян.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb