Зґвалтування в Кагарлику: Нацполіція 4 тижні не може виділити охорону постраждалій - коментар адвокатки Симоненко

Потерпілій дівчині, яку зґвалтували у відділку поліції в Кагарлику, національна поліція уже 4 тижні не може виділити охорону

Про це повідомила адвокатка потерпілої Злата Симоненко у Великому ефірі Василя Зими на телеканалі Еспресо.

"Щодо погроз і взагалі ситуації по справі. Вчора в Київському апеляційному суді розглядалася апеляція двох підозрюваних щодо застосованого запобіжного заходу. Вони намагалися змінити його на домашній арешт. Суд їм відмовив через те, що до сьогодні залишається ризик загрози як життю, так і здоров’ю самої потерпілої та її сім’ї", — повідомила адвокатка. 

Пані Симоненко зауважила, що до сьогоднішнього дня національна поліція не визначила, хто буде забезпечувати особисту охорону потерпілої. 

"Вже 4 тижні вона (потерпіла, - ред.) перебуває без захисту незважаючи на те, що є постанова прокурора про забезпечення відповідною охороною", — зауважила Симоненко. 

Адвокатка сказала, що потерпіла проживає у достатньо маленькому селі в будинку, який не охороняється. І невідомі особи перебувають як поряд із будинком, так і на його території.

Злата Симоненко наголосила, що "є постійний ризик того, що невідомі особи можуть прийти до неї додому і застосувати будь-яку силу".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb