Із результатами тесту на COVID-19: у Чорногорії назвали умови в’їзду для українців

Від 22 червня українці, які планують відвідати Чорногорію, можуть в'їжджати на територію країни при наявності негативного ПЛР-тесту на COVID-19

Про це повідомив посол України в Чорногорії Михайло Шматов у Facebook.

"Починаючі з 22 червня, українські громадяни могут в'їжджаті в Чорногорію за умови наявності негативного ПЛР-тесту на COVID-19", - написав посол.

Уряд Чорногорії ввів вимоги для тестів на коронавірус:

- це повинен бути саме ПЛР тест, експрес тест не підходить;

- тест повинен бути зроблений не пізніше, ніж за 72 години до моменту перетину чорногорського кордону (72 години з моменту забору крові, а не отримання результатів);

- тест повинен бути роздрукований і переведений на чорногірську або англійську мову;

- тест повинен бути зроблений в лабораторії, яка має акредитацію ISO 15189, ISO/IEC 17025

"Конкретний перелік українських лабораторій відсутня, тому запитуйте лабораторію, де збираєтеся робити тест на наявність зазначеної акредитації. Цей тест може бути зроблений не тільки на території України, але і в будь-якій іншій країні", - зазначив Шматов.

Щодо мінімального віку, з якого треба робити такий тест - інформація на цей час відсутня, в посольстві очікують відповідні роз'яснення Інституту громадського здоров'я Чорногорії.

Представництво також радить утриматися від автомобільних поїздок в Чорногорію і використовувати прямі перельоти, або з мінімально коротким часом для пересадки.

При цьому посол наголосив, що Хорватія, Боснія і Герцеговина, Угорщина, Румунія формально досі забороняють транзит по своїй території і навіть при наявності всіх підтверджуючих документів, кожна з цих країн може заборонити транзитний проїзд в Чорногорію.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb